Funderingsonderzoek Amsterdam

Alles wat u moet weten over het onderzoeken van een fundering in Amsterdam, helder uitgelegd.
Als op een gegeven moment ramen en deuren gaan klemmen, zijn dit vaak de eerste tekenen dat er wellicht iets met de fundering van uw huis aan de hand is. Maar hoe erg zijn mijn funderingsproblemen dan ?. Dat is een vraag die niet zomaar te beantwoorden is want hier is echt een serieus funderingsonderzoek voor nodig.
Natuurlijk wil je als klant duidelijkheid en zekerheid over de algehele staat van de fundering van uw huis,alleen een gedegen funderingsonderzoek kan uitsluitsel geven.
Allereerst voeren wij een visuele controle uit aan de buitenzijde van het huis, we kijken naar de voor en achtergevel om te zien of er al duidelijke tekenen van verzakkingen, scheuren te zien zijn zijn, dit zegt veel maar niet alles over de algehele staat van de fundering van uw huis.
De gemeente in Amsterdam classificeert de staat van de fundering met een funderingscode. Deze funderingscode loopt van 1 tot 4. Funderingscode 1 is zeer goed en funderingscode 4 is zeer slecht. Als u een funderingscode 4 krijgt dat schrijft de gemeente u aan en wordt u verplicht het funderingsherstel zo snel als mogelijk te gaan uitvoeren.
Een tweede methode is is een graaf onderzoek oftewel een funderingsinspectie bij voorkeur grenzend aan de voorgevel en 1 van de bouwmuren. Doorgaans gaan we graven op de plek waar we de grootste verzakking in het metselwerk van de voorgevel of achtergevel zien.
Een derde methode is de lintvoegmeting hierbij meet men het verloop van de horizontale metsel voeg , hierdoor kan je goed zien hoe verzakt het metselwerk is ,wat natuurlijk iets zegt over de fundering van de gevel
De vierde methode is een waterpasmeting en die vindt vaak binnen in het huis plaats.
Als je een funderingsinspectie uitvoerd in Amsterdam moet je soms wel bijna 2 meter diep graven t.o.v. straat niveau om de paal koppen en de daarboven gelegen hout constructie (langshout en kespen) te zien. Als de houten paalkoppen er slecht aan toe zijn kun je dat vaak zien maar niet altijd. Bij twijfel gebruiken wij een stalen priem die we in de houten paalkop drukken om te bepalen hoe zacht de houten paalkop is, of anders gezegd hoe rot deze is.
Uiteraard is er ook specialistisch gereedschap om deze test uit te voeren maar een simpele test zegt ook al veel over de kwaliteit van de houten paalkoppen.
De houten constructie die bovenop de houten paalkoppen ligt  heet het langshout en de kespen, ook deze constructie kan er slecht aan toe zijn.
Iets wat ook vaak voorkomt is dat de palen bijna onder de fundering “uitschieten”, oftewel de palen staan schuin en niet meer loodrecht onder het metselwerk van de bouwmuur
Een andere methode om echt uitsluitsel de algehele staat van de fundering is het aanbrengen van meetbouten op de voorgevel, achtergevel en de bouwmuren.
Je kunt dan bijvoorbeeld over een korte maar ook over een langere periode kijken hoeveel het pand verzakt. Het aanbrengen van meetbouten en het monitoren van de meetbouten besteden wij uit aan een gespecialiseerd bedrijf.
Ik heb dit artikel geschreven voor iedereen die op 1 of andere manier met funderingsherstel te maken krijgt en hierdoor hopelijk iets meer inzicht heeft gekregen over de methoden van funderingsonderzoek in Amsterdam.
Bekijk de hieronder een video over funderingsherstel in Amsterdam
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=msEJHTAtaeg&w=425&h=355]
Lees hieronder hoe onze klanten over ons denken:
Frans ‎ – 20 sep 2011

TOP Fred op het spoor gekomen en meegevraagd voor een second opinion voor een huis in de Apollobuurt waar we een keuring voor hadden laten verrichten door een ‘gerenommeerde’ Gooise meneer. Deze meneer uit Laren adviseerde ons om het huis vooral te kopen, het souterrain dat zeer vervallen/vochtig/lek was was volgens deze persoon heel eenvoudig te renoveren en daarna als volwaardige woonruimte te gebruiken/ bij te trekken. Zonder deze meters in het souterrain was het huis veeeeel te duur. Aldus, Fred meegenomen en hij adviseerde vrijwel direct om ervan af te zien. Teveel risico, gevaarlijk project en gewoon lekker doorzoeken. Wij dachten hierna bij twijfel niet doorzetten als het om deze bedragen gaat. Fred wilde niet eens betaald krijgen voor dit advies! Dus kortgezegd heeft Fred ons behoed voor een ontzettende financiele strop zonder ervoor betaald te willen krijgen! Waar kom je dat nog tegen? p.s. Ik moet me echt inhouden om hier niet de naam te noemen van de eerste keuringspartij die waarschijnlijk onder een … Volledige recensie weergeven

Was deze recensie nuttig? Ja – Nee – Markeren als ongepast
melvin ‎ – 11 sep 2011

Via het internet heb ik het bedrijf van Fred gevonden. Ik vond het erg prettig te ervaren dat hij op korte termijn een afspraak kon maken en in duidelijke taal, met een no-nonsense houding mij een eerlijk advies kon geven.

Was deze recensie nuttig? Ja – Nee – Markeren als ongepast
Binnekade, M. ‎ – 7 sep 2011

Een paar maanden geleden hebben wij, mijn vriendin en ik, gebruik gemaakt van Fred zijn diensten. Via het internet gevonden stond Fred binnen zeer korte tijd klaar om voor ons een bouwkundige keuring te verzorgen. Fred heeft een goed oog voor detail en kritisch tegenover de gevestigde orde van makelaars en bouwkundigen in Amsterdam. Dit zorgt ervoor dat er een duidelijk beeld wordt gegeven van de staat van een woning, inclusief de directe woonomgeving, iets dat alleen een ervaren bouwkundige kan bieden.

Was deze recensie nuttig? Ja – Nee – Markeren als ongepast
Thijs ‎ – 2 sep 2011

Ik heb dezelfde goede ervaring met Fred als Nicole: Hij was erg flexibel met afspreken, we zijn het dak opgegaan, hij heeft met een laser eventuele verzakkingen gemeten, overal duidelijke fotos van gemaakt en een uitgebreid rapport gestuurd. Ook stelde hij de goede lastige vragen aan de makelaar en eigenaar, en gaf hij ons advies over een realistische koopprijs ivm ons budget en verbouwingswensen na aankoop. Plezierig in de omgang zou ik Fred zo aan iedereen aanraden.

Was deze recensie nuttig? Ja – Nee – Markeren als ongepast
Meer recensies (‎26)  Klik op link om alle google recensies te lezen !!!
Nog meer informatie vindt u op:  www.verbouweninamsterdam.nl
Of bekijk ons uitgebreide online foto album : https://picasaweb.google.com/totalconceptbuilders
Of ons eigen online video kanaal :http://www.youtube.com/user/totaalconceptbouwers
Uiteraard kunt u ons ook bellen, wij geven u graag advies 020-7736842
Met vriendelijke groet,
Fred Tokkie
Directeur
Total Concept Builders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven