Wanneer moet ik de fundering van mijn huis herstellen.

Is het herstellen van de fundering echt noodzakelijk ? Een expert legt het u uit.

U gaat een grote investering aan doen en dat is de fundering herstellen van uw huis in Amsterdam . Dit een heftige ingreep en heel vaak onderschat. Zelf werk ik al 25 jaar als aannemer in Amsterdam en ken de klappen van de zweep maar al te goed. Graag deel ik mijn kennis met iedereen die dit hachelijke avontuur moet gaan meemaken. Ik zal proberen via een simpel stappenplan uitleggen waar U aan moet denken en op moet letten.

Stap 1 De belangrijkste vraag is het funderingsherstel wel echt nodig ?

Stap 2 De enige echte manier is een funderingsonderzoek,wat houdt dit in? De kelder vloer moet ter ter plaatse van de voorgevel en de bouwmuur opengemaakt worden. Er moet gegraven worden tot de houten paal constructie zichtbaar is. Nu kan men door een visuele inspectie en een indringingstest beoordelen of de palen en de daarbij bovenliggende constructie voldoet.

Stap 3

Mocht de fundering verdacht zijn maar er toch veel twijfel zijn dan kan men meetpunten aanbrengen. En niet alleen in de voorgevel a.u.b. want de meetbouten moeten eigenlijk in alle bouwmuren geplaatst worden, want alleen dan krijgt u een totaal beeld van de fundering. Gemiddeld worden 1 keer per jaar de positie van de meetbouten opnieuw ingemeten. Als men deze gegevens geanalyseerd heeft kan men u vertellen hoe de fundering van uw huis er aan toe is.

Stap 4 de fundering van uw huis is slecht en aan vervanging toe. Wat nu.

Schakel een bouwkundig adviesburo  Dit buro werkt samen met diversen andere partijen en verzorgen de gehele bouwaanvraag met als doel het verkrijgen van de bouwvergunning zodat u kunt beginnen met het funderingsherstel

Stap 5

Wel dient U heel goed na te denken hoe het souterrain in te richten of in te delen dit is erg belangrijk voor de aannemer. Hoe meer informatie U de aannemer geeft des te vollediger wordt de offerte van de aannemer.  Laat vervolgens een bestek maken, dit is een uitvoerige  omschrijving van alle bouwkundige werkzaamheden, zodat de aannemer precies weet welke werkzaamheden hij moet verrichten, en hij niet later kan zeggen dat hij niet wist dat bepaalde werkzaamheden uitgevoerd hadden moeten worden

Stap 6

Huur een deskundige bouwbegeleider in die u rugdekking geeft en er voor zorgt dat de aannemer de werkzaamheden vakkundig uitvoert.

Stap 7

Vraag de aannemer of hij in het bezit is van een CAR verzekering oftewel een construction all risk.

Heeft u meer informatie nodig bezoek dan onze WEBSITE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven